جای خواب نوزاد

خرید سیسمونی نوزاد
1400/07/24
اتاق خواب کودک را چگونه بچینیم؟
1400/07/29

جای خواب نوزاد

برای جای خواب نوزاد خود چه فکری کرده‌اید؟ آیا برای او تختخواب مخصوص تهیه می کنید یا این‌که می خواهید او را کنار خودتان بخوابانید؟ آیا می‌ دانستید ایمنی نوزاد هنگام خواب درست به اندازه راحتی او اهمیت دارد؟ آیا تا به حال نام سندرم مرگ ناگهانی نوزادان یا SIDS را شنیده‌اید؟ برای اینکه از تمامی اتفاقات ناگهانی و ناخوشایند نوزاد خود جلوگیری کنید با ادامه مطالب همراه باشید.

تختخواب نوزاد چطور باشد؟

بسیاری تصور می کنند که برای کاهش هزینه ها و صرفه جویی در اشغال فضا می توانند نوزاد را در کنار خود بخوابانند. همچنین این تصور را دارند که با این کار دیگر نیازی تا با هر بار شنیدن صدای گریه تا اتاق او رفت. اگر شما هم این طرز فکر را دارید بدانید که اشتباه ترین کار ممکن، خواباندن نوزاد همراه مادر است.

بهترین جا برای خواباندن نوزاد، تختخواب مخصوص بچه است، نه در کنار مادر. خوابیدن در کنار بزرگسالان این خطر را برای نوزاد به وجود می‌آورد که بین دست و پای فرد بزرگسال یا لابه‌لای پتوها و ملحفه‌ها گیر بیفتد و خفه شود. بسیار این اتفاق رخ داده که مادر در خواب روی نوزاد غلت خورده و نوزاد میمیرد.

هنگام خرید تخت توجه داشته باشید که پایه‌های آن شل نباشند، هیچ قطعه یا پیچی از تخت کم نباشد، ارتفاع تخت مناسب و نرده‌های کنار آن به اندازه کافی بلند باشند. به دقت بررسی کنید که نباید هیچ شیار بزرگی در بین قطعات تخت وجود داشته باشد، زیرا ممکن است دست یا پای بچه بین این شیارها گیر کند.

یکی دیگر از موارد مهم در خرید تخت، فاصله نرده های تخت از یکدیگر است. فاصله نرده‌های تخت نباید به قدری باشد که سر کودک میان آن‌ها گیر کند. همچنین تختخواب باید فاقد زائده یا گوشه‌های تیز باشد که لباس نوزاد به آن‌ها گیر نکند و یا خود آسیب نبیند.

تشک سفت یا تشک نرم؟

شاید فکر کنید که تشک نرم برای نوزاد بهتر است اما باید این را بدانید که خواباندن نوزادان روی تشک نرم آن‌ها را بیشتر در معرض خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزادان یا SIDS قرار می‌دهد. زیرا روی تشک نرم امکان بالا رفتن بیش از حد دمای بدن، خفگی نوزاد و استنشاق مجدد دی‌اکسید کربن ناشی از بازدم خود نوزاد وجود دارد.

در نتیجه توصیه می کنیم که برای نوزادتان تشک سفت بخرید. البته توجه داشته باشید که اندازه تشک هم باید به اندازه‌ای باشد که فضای تختخواب را به صورت کامل پر کند. اگر بین تشک و تخت فاصله بیفتد، امکان دارد نوزاد در آن گیر بیوفتد.

بورس سیسمونی نوزاد کجاست

دمای مناسب اتاق چقدر باشد؟

گرمای بیش از حد یکی دیگر از مواردی است که سبب مرگ ناگهانی نوزادان می‌شود. بر همین اساس بهتر است دمای اتاق نوزاد را در اندازه ای نگه‌ دارید که برای یک آدم بالغ مطلوب است. همچنین حتما کاری کنید که هوا در اتاق جریان داشته باشد و تهویه اتاق مناسب باشد.

این عمل مانع جمع شدن دی‌اکسید‌کربن می شود. برای تهویه اتاق می‌توانید یک پنکه را در زمانی که نوزادتان خواب است روشن نگه دارید یا پنجره‌ها را باز کنید و اجازه دهید هوای تازه جریان داشته باشد. البته در کلان شهرها که هوا آلوده است سعی کنید کمتر پنجره ها را باز کنید و از روش های دیگر استفاده کنید.

لوازم غیراستاندارد، هرگز!

برای خواب نوزادتان فقط باید از تختخواب، تشک و بالشی استفاده کنید که از کیفیت آن مطمئن هستید. برای این منظور به برچسب اطلاعات روی محصول و به خصوص علامت استاندارد یا تایید نهادهای معتبر داخلی یا خارجی توجه کنید.

البته می توانید به سایت های اینترنتی مراجعه کرده و با خواندن نظرات، جنس محصول و توجه به آدرس، شماره تماس و نماد اعتماد خرید خود را انجام دهید. توصیه ما برای استفاده از فروشگاه های اینترنتی به ذلیل تنوع بالا و توانایی دیدن محصولات با حوصله و با دقت بالا است.

وسایل اضافی چه خطری دارند؟

عروسک‌های نرم مثل خرس پشمالو، بالش یا پتو یا هر چیز نرم دیگری مانند تشک نرم برای نوزاد شما خطرناک هستند و ممکن است جلوی راه تنفس نوزاد قرار بگیرند و موجب خفگی او شوند. بنابر این در تختخواب نوزاد نباید از بالش استفاده کنید.

همچنین نباید پتوها یا ملحفه‌های اضافی در کنار او بگذارید. اگر می‌خواهید پتوی سبکی روی کودک بکشید، ۲ لبه آن را زیر تشک ببرید تا در دست و پای کودک گیر نکند. در ضمن پتو را فقط تا قفسه سینه کودک بالا بیاورید و نه بیشتر. امروزه حتی برخی از متخصصان بر این باورند که بهتر است به جای پتو از لباس گرم برای نوزاد استفاده کنید.

خطر مرگ ناگهانی برای نوزادانی که روی شکم می‌خوابند بیشتر است، زیرا دهان و بینی آن‌ها با تشک پوشیده می‌شود و آن‌ها دی‌اکسید‌کربنی را که بازدم کرده‌اند، مجددا استنشاق می‌کنند. به علاوه در این وضعیت احتمال بالا رفتن بیش از حد دمای بدن نوزاد نیز بیشتر است. همیشه نوزادتان را طاق‌باز بخوابانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *